Stroomstoringen

Een stroomstoring is altijd vervelend en komt nooit op een goed moment. Als het toch voorkomt. Dan is het goed om te weten welke acties je moet ondernemen om er zo snel mogelijk voor te kunnen zorgen dat het verholpen wordt. Heb je te maken met een stroomstoring dan kan dat op twee manieren zijn. Het kan zijn dat de storing lokaal is en dat alleen jouw woning hiervan hinder ondervindt. Of je kunt te maken hebben met een stroomstoring waarbij een groter gebied. Zoals bijvoorbeeld de hele straat of wijk zonder elektriciteit komt te zitten. In het geval van een lokale stroomstoring is er vaak iets aan de hand in de woning zelf. Daarvoor kun je het best contact opnemen met een elektricien. Om de problemen op te laten sporen en te laten verhelpen.

Netbeheerders hebben weleens stroomstoring

Als je te maken hebt met een algemene stroomstoring waarbij niet alleen jouw woning. Maar ook die van de buren, de rest van de straat of de hele wijk zonder stroom is komen te zitten, dan moeten er andere stappen worden ondernomen. In dat geval moet er contact worden opgenomen met de netbeheerder. Een netbeheerder is een nutsbedrijf dat zorgt voor het transport van energie zoals gas, elektriciteit en warmte. De netbeheerders voor elektriciteit die je kunt bereiken als je met een stroomstoring te maken hebt zijn verdeeld over het land te vinden. Deze organisaties zijn: Coteq Netbeheer, Enduris, Enexis Netbeheer, Liander, Rendo Netbeheer, Stedin en Westland Infra Netbeheer. Elke organisatie heeft zijn eigen regels en manier van handelen op het moment van een stroomstoring.

Stroomstoring Coteq Netbeheer

Coteq Netbeheer is een kleine regionale netbeheerder van het elektriciteitsnet in bepaalde delen van Twente. De netbeheerder is actief in de gemeenten Almelo, Hof van Twente en Oldenzaal voor het verstrekken van elektriciteit. Heb je te maken met een algemene stroomstoring in deze regio, dan kun je daarvan een melding maken door te bellen met het landelijke telefoonnummer voor storingen op 08009009. Deze telefoonlijn kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereiken wanneer er een stroom- of gasstoring is. Indien de storing veroorzaakt wordt door een probleem dat vóór de meter zit, dan wordt dit door Coteq Netbeheer opgelost. Is de oorzaak te vinden ná de meter, dan kun je beter zelf een elektricien inschakelen.

Stroomstoring Enduris

De netbeheerder Enduris is gevestigd en actief in de provincie Zeeland. Hier zorgt het bedrijf voor de distributie van gas en elektriciteit, aanleg, onderhoud en ontwikkeling van het gas- en elektriciteitsnet. Als je tot de conclusie bent gekomen dat je te maken hebt met een stroomstoring die niet veroorzaakt wordt door iets in de woning, dan kun je contact opnemen met deze netbeheerder. Dat doe je door te bellen met het landelijke telefoonnummer voor storingen. Het nummer 0800-9009 dat hiervoor beschikbaar gesteld wordt is dag en nacht te bereiken. Blijkt na onderzoek dat de oorzaak van de storing toch in huis te vinden is, dus ná de elektriciteitsmeter, dan kunnen er voor eventuele reparaties kosten in rekening worden gebracht door Enduris. Dergelijke storingen kunnen door een elektricien opgelost worden.

Stroomstoring Enexis Netbeheer

Enexis Netbeheer is één van de grotere partijen in Nederland op het gebied van netbeheer. Deze organisatie is werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Hier verzorgt Enexis Netbeheer de aanleg, het onderhoud en het beheer van de netten voor gas, warmte en elektriciteit. Bij een stroomstoring bel je met 0800-9009 en wordt er gekeken of het noodzakelijk is dat er direct iemand bij je thuis komt. Ook wordt er onderzocht of je bij de juiste netbeheerder beland bent. Aan de hand van het gesprek kan worden onderzocht of de problemen door Enexis Netbeheer opgelost dienen te worden of dat de oorzaak in de woning is. In dat geval zul je zelf een installateur moeten bellen. De monteur die de problemen komt verhelpen is vaak binnen 2 uur ter plekke, ongeacht het tijdstip.

Stroomstoring Liander

Een andere grote speler op de markt is Liander. Deze netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het elektriciteit- en gasnet in de provincies Noord-Holland en Gelderland en in de grootste delen van de provincies Friesland, Zuid-Holland en Flevoland. In sommige delen van deze regio’s is de netbeheerder alleen verantwoordelijk voor het beheer van het elektriciteitsnet. Er zijn hierdoor meer dan 3 miljoen aansluitingen waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is. Heb je te maken met een stroomstoring en woon je in één van deze regio’s dan bel je met 0800-9009. Op dit landelijke storingsnummer kun je op elk moment in contact worden gebracht met de juiste netbeheerder. Als het probleem niet in huis zelf veroorzaakt wordt, dan komt er een monteur van Liander langs om de storing te verhelpen.

Stroomstoring Rendo Netbeheer

Rendo Netbeheer is een kleine organisatie die in delen van Overijssel en Drenthe verantwoordelijk is voor het beheer van het gasnet in de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Coevorden, De Wolden en Westerveld in de provincie Drenthe en in de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Hardenberg en Zwartewaterland in de provincie Overijssel. Voor het beheer van het elektriciteitsnet is deze maatschappij alleen actief in de gemeenten Steenwijkerland en Hoogeveen. Een stroomstoring doe je op het landelijke nummer 0800-9009 waarna wordt gekeken wat de problemen zijn. Een storing die vóór de elektriciteitsmeter plaatsvindt wordt verholpen door het bedrijf zonder kosten. Het streven van de organisatie is om binnen 2 uur ter plekke te zijn. Als de storing in huis veroorzaakt wordt, dan kunnen er door Rendo Netbeheer kosten gerekend worden.

Stroomstoring Stedin

Netbeheerder Stedin is voornamelijk actief in de Randstad. Deze organisatie is als netbeheerder voor elektriciteit verantwoordelijk voor regio’s als Den Haag, Utrecht, Rotterdam en het Rijnmond haven- en Botlekgebied. Heb je te maken met een stroomstoring dan kun je op de website van het bedrijf een handig stappenplan volgen om te ontdekken wat je moet doen. Aan de hand van een aantal vragen wordt er duidelijk wat je moet doen. Is de storing bijvoorbeeld alleen bij jou in huis en is de elektriciteit slechts voor een deel uitgevallen, dan moet je zelf een installateur inschakelen. Als het om een storing gaat in de meterkast of een storing die overduidelijk buiten de woning plaatsvindt, dan bel je met het landelijke storingsnummer 0800-9009 om de hulp in te schakelen van Stedin.

Stroomstoring Westland Infra Netbeheer

Westland Infra Netbeheer is een kleine netbeheerder die verantwoordelijk is voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het gas- en elektriciteitsnet in de gemeenten Westland en Midden-Delfland. Op het moment van een storing controleer je volgens de regels van deze netbeheerder of er geen stop is uitgevallen in de meterkast. Aan de hand van een stappenplan kun je zelf bepalen of het nodig is om contact op te nemen. Dit stappenplan staat op de website van het bedrijf. Aan de hand van de stappen kun je bepalen of je contact opneemt via het landelijke nummer voor storingen 0800-9009. Er wordt dan een monteur langs gestuurd om problemen te verhelpen die zich vóór de meterkast plaatsvinden. Indien er een hoofdzekering vervangen moet worden, zullen er door Westland Infra Netbeheer voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Stroomstoring

Nationaal storingsnummer gas en stroom

Het nationaal storingsnummer gas en stroom is 0800-9009 Deze kunt u gerust bellen voor gas en stroomstoringen. U kunt ze ook via internet aanmelden hier vind u ook de opgeloste storingen.