Beste energieleverancier

Iedereen is op zoek naar de beste energieleverancier. Wat is nu de beste energieleverancier? Een goede energieleverancier moet aansluiten bij jouw wensen en woonsituatie. Dit is voor iedereen anders. Tijdens het vergelijken is het in ieder geval belangrijk om te letten op het soort contract, de duur van het contract en een eventuele opzegvergoeding. Daarnaast is het belangrijk om precies te weten hoeveel energie je op jaarbasis gebruikt. En wat dat je nu kost. Pak de laatste jaarafrekening erbij. Als het duidelijk is wat je gebruik en kosten nu zijn, kan je pas zien of er voor jou een goedkopere energieleverancier is.

NLE

NLE was voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij. NLE is sinds 2005 actief op de energiemarkt in Nederland. De visie van het bedrijf is het uitdagen en scherp houden van alle partijen op de energiemarkt. Hoe meer concurrentie er is des te lager zijn de energieprijzen. NLE houdt de energieprijzen graag laag en gaat voor begrijpelijke taal en transparantie. De energieprijzen zijn altijd scherp. Aan het einde van een contract ontvang je altijd direct opnieuw een scherp aanbod. NLE biedt een goede service en is goed bereikbaar via allerlei kanalen. Er wordt uitsluitend 100 procent groene stroom geboden aan Nederland en andere Europese landen. Indien je gebruik maakt van de overstapservice zegt NLE het contract met je huidige energiemaatschappij voor je op.

Oxxio

Sinds 2000 is Oxxio actief op de energiemarkt in Nederland. Het bedrijf maakt sinds 2011 onderdeel uit van de Eneco groep. Oxxio hanteert scherpe energietarieven voor stroom en gas. Het aanbod is transparant en Oxxio is een voordelige energieleverancier. De stroom is door Europese windmolens opgewekt. Het is 100 procent groene stroom. Bij Oxxio kan je alles snel, gemakkelijk en op jouw moment regelen met een gratis app. 

Essent

Essent is sinds 1999 actief op de Nederlandse energiemarkt. Bij Essent heb je altijd een scherp energiecontract. De energie wordt scherp ingekocht. Hierdoor blijven de tarieven laag. Voor nieuwe klanten, maar ook voor wie al klant is. Alle stroom van Essent wordt opgewekt door windmolens en is 100 procent groen. Als je gebruik maakt van de overstapservice word je door Essent volledig geholpen.

Energiedirect

Energiedirect is sinds 2002 actief op de Nederlandse energiemarkt. Energiedirect hanteert altijd scherpe tarieven. Voor nieuwe klanten, maar ook voor de mensen die al klant zijn. Energiedirect hanteert standaard 100 procent groene stoom zonder extra kosten. Je kunt alles zelf direct en gemakkelijk online regelen.

Greenchoice

Greenchoice is sinds 2001 actief op de Nederlandse energiemarkt. De missie van Greenchoice is, versnellen en verbinden op weg naar 100 procent groene energie. Samen met de klant maakt Greenchoice groene keuzes. Ze wachten niet af en gaan aan de slag. De klant wordt voorzien van 100 procent groene stroom. Greenchoice stimuleert iedereen om te besparen en bieden hulp bij het zelf verwekken van energie. Greenchoice betaalt 11 cent voor de eerste 10.000 kW stroom die je bovenop je eigen gebruik terug levert.

Greenchoice

Budget Energie

Budget energie is sinds 2012 actief op de Nederlandse energiemarkt. Budget Energie is een onderdeel van Budget Thuis en levert ook 100 procent groene stroom en gas. De energieprijzen zijn laag en Budget Energie houdt het graag verder zo simpel mogelijk. Overzichtelijk, een goede service en verder geen gedoe. Je overstap wordt voor je geregeld.

UnitedConsumers

Energieleverancier UnitedConsumers is sinds 2008 actief op de Nederlandse energiemarkt. Zij kiezen zelf waar de energie vandaan komt en welke tarieven er gehanteerd worden. UnitedConsumers is een consumentencollectief. Er wordt groot ingekocht en de verkregen korting wordt aan jou als klant gegeven. Als deelnemer profiteer je daarvan. De energie van UnitedConsumers is voordelig voor het milieu en is dus ook laag geprijsd. UnitedConsumers levert 100 procent groene stroom en gas. De overstap wordt voor je geregeld. 

Overstappen van energieleverancier

In 2020 is al zeker 20 procent van de Nederlanders van energieleverancier veranderd. Hier zijn verschillende redenen voor. Iedereen wil graag scherpe en nieuwe tarieven. Daarnaast worden er ook vaak acties en kortingen aangeboden door energieleveranciers om het voor de nieuwe klanten aantrekkelijk te maken een langdurig contract te tekenen. Uit de praktijk is gebleken dat het lonend is om regelmatig van energieleverancier te wisselen. Je kan dan vaak profiteren van een lagere prijs, en betere dienstverlening en ook betere voorwaarden. Ook van welkomstkortingen en welkomstcadeaus.

Is het gratis om te veranderen van energieleverancier?

Veranderen van energieleverancier is alleen kosteloos als een contract niet vroegtijdig wordt opgezegd. De meeste leveranciers geven een boete, opzegvergoeding genoemd, voor het vroegtijdig opzeggen van een energiecontract. Als je contract verlopen is dan zit je niet meer officieel vast aan je energieleverancier. In dat geval kan je gratis overstappen.

Bij de meeste energieleveranciers is hele overstapproces netjes geregeld. Je hoeft vaak zelf niets te doen. De overstap wordt geregeld door de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt voor het opzeggen van het oude contract en het activeren van het nieuwe abonnement.

Nadelen van een overstap 

Natuurlijk kunnen er ook nadelige gevolgen zijn van het overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Soms is de overstap toch niet zo netjes geregeld. Bij elke overstap kan er iets fout gaan. Dit kan leiden tot misverstanden en grote frustraties. Daarnaast krijg je als trouwe klant geen kortingen of acties meer aangeboden. Naarmate je langer klant bent, worden juist de prijzen jaarlijks verhoogd. In het geval van een welkomstkorting of welkomstcadeau is het vaak het geval dat je juist meer betaalt. Je betaalt dus zelf voor je cadeau.